ANGOSTURA GLOBAL COCKTAIL CHALLENGE 2014

Μικρή Περιγραφή: 
Ο Έλληνας Παναγιώτης Γιοβάνης στον Τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Angostura Global Cocktail Challenge – 2014

Ο Έλληνας Παναγιώτης Γιοβάνης στον Τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Angostura Global Cocktail Challenge – 2014

Ο Παναγιώτης εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό τελικό του Angostura Global Cocktail Challenge 2014 που έγινε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 28 Οκτωβρίου 2013.

Ο νικητής του Ευρωπαϊκού Τελικού θα συνεχίσει την περιπέτεια, ως ο Ευρωπαίος διαγωνιζόμενος, στον τελικό του Angostura Global Cocktail Challenge που θα γίνει στο Port of Spain του Trinidad & Tobago στις 2 Μαρτίου του 2014.

Βέβαια, η εβδομάδα στο Trinidad δεν θα περιλαμβάνει μόνο το διαγωνισμό. Παραλίες, συμμετοχή στο μοναδικό Καρναβάλι του Trinidad και φανταστικά Angostura Rum Cocktails περιμένουν τους φιναλίστ, μαζί με τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στο Blending εκείνης της εβδομάδας παρέα με τον Master Blender της Angostura. Ο μεγάλος νικητής του Trinidad θα κερδίσει ένα ετήσιο συμβόλαιο $10.000 ως Global Brand Ambassador των Angostura® aromatic Bitters.

Στον Ελληνικό διαγωνισμό πήραν μέρος 40 bartenders από όλη την Ελλάδα. Κλήθηκαν να φτιάξουν 2 original συνταγές με 5 dashes Angostura aromatic bitters η κάθε μια, ενώ η δεύτερη συνταγή έπρεπε να έχει σαν βάση κάποιο από τα Angostura Rums.

Οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν από μια διαδικασία προεπιλογής με έναν προκριματικό στην Θεσσαλονίκη, στο Bar Institute και έναν προκριματικό στην Αθήνα, στο Bar Academy. Ο τελικός της Αθήνας έγινε στο Shakespeare στις 23 Σεπτεμβρίου. Κριτές στον τελικό της Αθήνας ήταν ο Γιάννης Κόλτσιος – Πρόεδρος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, ο Παναγιώτης Καναβέτας – Brand Ambassador της Monin και η Μαριάννα Μπόικου – Marketing Director της εταιρίας Κόνδωρ που εισάγει τα Angostura στην Ελλάδα.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γιοβάνης από το Bar Venezia στη Λαμία με τα cocktails του Scarlet Ibis και Safe House.

Δεύτερος ήταν ο Στέλιος Μαγουλάς από το 9 ΒΗΤΑ στο Χαλάνδρι με τα cocktails του The Dark Side of Rum και Rum Lula Rum.

Τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης από το Local στη Θεσσαλονίκη με τα cocktails του Meet me Halfway και Suffering Soldier.

 

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Finalist Name: Παναγιώτης Γιοβάνης

 

Bar Name: Venezia

City: Λαμία

Cocktail 1

Freestyle Category – “Scarlet Ibis”
5 dashes Angostura aromatic bitters

45ml Angostura 7yo

10ml Σπιτικό σιρόπι Καρύδι

10ml Monin Creme de Peche Liqueur

20ml Φρεσκοστυμμένος χυμός lime

15ml Σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών

 

Method: Shake

Glasswear: Vintage Martini Glass

Garnish: Vanilla Stick

 

Cocktail 2

Rum Category – “Safe House”

5 dashes Angostura Aromatic Bitters

50ml Angostura 1919

20ml Cognac VSOP

5ml Green Chartreuse

10ml Σπιτικό σιρόπι Βανίλια - Μοσχοκάρυδο

Spray Peated Whisky

 

Method: stirred

 

Glasswear: Vintage Old Fashioned

Garnish: Bitter Chocolate sticks

 

 

Video από τον Παγκόσμιο Τελικό του 2013 στο Trinidad & Tobago εδώ: http://youtu.be/oXxzr_-zvLo

Video από τον Ευρωπαϊκό Τελικό του 2013 στο Athens Bar Show εδώ: http://youtu.be/61eSB2J3_44

Video από τον Ελληνικό Τελικό του 2013 εδώ:  http://youtu.be/Mep9TgCVo4Q