ΓEYΣIΓNΩΣIA ISLAY WHISKIES

Αρθρογράφος:

Ένα ταξίδι στον παράδεισο των ουίσκι

Σ’ ένα ζεστό και φιλικό χώρο, στον πάνω χώρο του bar-restaurant WE στην καρδιά της Γλυφάδας, που λειτουργεί πλέον ως «Whisky Embassy», διεξήχθη η δεύτερη κατά σειρά γευσιγνωσία του Whisky Magazine Greece.

Ο Πέτρος Χαριζόπουλος, ειδικός συνεργάτης μας και γευσιγνώστης του ουίσκι , μας μύησε στα εφτά καλά της μοίρας μας, δηλαδή τα ουίσκι από το ξακουστό νησί Islay. Τα Bunnahabhain (12 y.o), Bruichladdich (10 y.o), Caol Ila (12 y.o), Bowmore (12 y.o), Laphroaig (10 y.o), Lagavulin (16 y.o), Ardbeg (10 y.o) ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Κάθε ένα ουίσκι, με την απόλυτα δική του προσωπικότητα (π.χ στο Caol Ila είναι εντονότερη από κάθε άλλο ουίσκι η μυρωδιά της θάλασσας), γνώριζε τους νέους μα και πιο έμπειρους δοκιμαστές κι άγγιζε με διαφορετικό τρόπο τον κάθε ουρανίσκο.

Μέσα από τα ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας Glencairn μπορούσε κανείς τα διακρίνει τα δάκρυα μα και το χρώμα του κάθε ουίσκι. Στη συνέχεια η μύτη, ο ουρανίσκος κι η επίγευση οδηγούσαν σ’ένα «ουράνιο τόξο» εντυπώσεων. Μετά από κάθε εισαγωγή του ειδήμονα πάνω στα αποστακτήρια του Islay τη σκυτάλη έπαιρνε το παιχνίδι της διαδραστικότητας, στο οποίο ο καθένας μπορούσε να φανταστεί και να μαντέψει τα χαρακτηριστικά αρώματα του αποστάγματος. Οι περιγραφές εκτείνονταν από τύρφη, ιώδιο και καπνό μέχρι ξηρούς καρπούς, κακάο και ξερά φρούτα.

Ραντεβού μέχρι την επόμενη φορά γευσιγνωσίας!

Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες DIAGEO HELLAS S.A. , CONCEPTS , CAVA HALARI και ANTHIDIS WINE & SPIRITS GALLERY για την υποστήριξή τους.

Στιγμιότυπα από τη γευσιγνωσία μπορείτε να δείτε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ