BOOGIE BAR

Αρθρογράφος: BarFly

Ξέρουμε για το πρώτο παιδί που γεννήθηκε το νέο έτος, το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι, κλπ. Το Boogie Bar κατέκτησε τη δική του πρωτιά. Μόλις μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και, δικαίως, είναι το New Entry αυτού του μήνα. Αλλά όχι μόνο για αυτό αφού είναι ένα πολύ όμορφα στημένο μπαρ με άποψη που μάλλον έλειπε από τον (ανερχόμενο) Χολαργό.

Καθίσαμε σε ένα μεταλλικό τραπέζι που ξεχώριζε μέσα στον μίνιμαλ pop-funky χώρο του Boogie. Για την ακρίβεια το τραπέζι είναι ένα αυθεντικό φτερό αεροπλάνου με τις εξατμίσεις και όλα. Καλά αρχίσαμε. Οικοδεσπότες μας η Ρόζμαρι Κοντάρα, οι Χάρης και Βασίλης Ακκογιούνογλου (πολύτεκνος πατήρ και υιός) και ο Χρήστος Αξαρλής (όχι το άγιο πνεύμα). Ο Βασίλης και ο Χρήστος είναι και οι υπεύθυνοι για ό,τι παράγει και σερβίρει η μπάρα, ανερχόμενοι bartenders και οι δύο και μάλλον καλά διαβασμένοι.

Ένα alldaybar με κοινό και μενού που ποικίλει ανάλογα με την ώρα. Περιποιημένοι καφέδες και ιδιαίτερα ροφήματα, καλό finger food και κρύα πιάτα όλη την ημέρα, after office drinks νωρίς το βράδυ, νεανικό κοινό πιο αργά με τη μουσική να δυναμώνει αισθητά. Κυρίως funky, soul, λίγο beat, σε ένταση όμως που να επιτρέπει τη συζήτηση.

Πιο δυνατό σημείο του καταλόγου είναι τα κοκτέιλ, ενώ τα δικά μας πιο απαιτητικά malts προστίθενται σιγά-σιγά χωρίς να λείπουν τα βασικά.

Ακριβώς δίπλα στη στάση Χολαργός του μετρό ένα νέο cosy στέκι.

Let’s Boogie λοιπόν!

Stormy Crusta

50ml Cutty Sark Storm Blended

Scotch whisky

10 ml Grand Marnier κόκκινο

20 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

20 ml σιρόπι μπαχαρικων

3 dashes Angostura Aromatic

Bitters

1 dash Luxardo Maraschino

Liqueur

 

Σερβίρεται σε μικρό ποτήρι κρασιού, με ζάχαρη στο χείλος και ολόκληρη φλούδα πορτοκάλι. Ενα γλυκόξινο cocktail που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα στη Νέα Ορλεάνη. Σας το παρουσιάζουμε σε μια δική μας, μοντέρνα παραλλαγή με βάση το Σκωτσέζικο whisky Cutty Sark Storm και με έντονες τις γεύσεις μπαχαρικών.

Julab

20 ml Woodford Reserve

Bourbon Whiskey

20 ml Mediterrane Brandy

του οίκου Γάτσιος

20 ml Angostura Rum 5 ετών

20 ml σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών

15 φύλλα δυόσμου

2 πρέζες αρωματικών bitters

σοκολάτας

Σερβίρεται σε μπρίκι ελληνικού καφέ και γαρνίρεται με τρεις κορυφές δυόσμου, σπρέι ροδόνερου και ζάχαρη άχνη. Ενα cocktail βασισμένο στο κλασικό mint julep που σερβίρεται στο Kentucky Derby. Η δική μας εκδοχή βασίζεται στις ρίζες του ονόματος, την αραβική λέξη Julab που σημαίνει ροδόνερο. Ενα γλυκό cocktail με έντονη γεύση σοκολάτας και δυόσμου και νότες μπαχαρικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ