Cigar Lounge

Αρθρογράφος: BarFly

ALEXANDER’S ATRIUM CIGAR LOUNGE Ένα αίθριο δίνει τη θέση του στο ομορφότερο cigar lounge

Ο πρώτος επίσημα και νόμιμα στεγασμένος χώρος, που όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται το κάπνισμα πούρου, είναι γεγονός. Αλλά δεν πρόκειται απλώς γι’ αυτό. Στην καρδιά της Αθήνας, μια πραγματική όαση πολυτέλειας μας περιμένει.

Τοποθεσία: Σύνταγμα, το κέντρο της πόλης. Στο Alexander’s Bar της Μεγάλης Βρεταννίας επισκεφτήκαμε το Atrium Cigar Lounge και φυσικά… μαγευτήκαμε. Ξεναγός μας η ψυχή τού Cigar Lounge κυρία Μίνα Γεωργοπούλου. Σας εντυπωσιάζει ο συνδυασμός γυναίκα και πούρο; Κακώς. Πρόκειται για μια κυρία εξαιρετικά καταρτισμένη, με βαθιές γνώσεις για το πούρο, τα εξαιρετικά ουίσκι και τα μοναδικά κοκτέιλ, αλλά κυρίως αυθεντία στη φιλοξενία υψηλού επιπέδου.

Στο πάλαι ποτέ αίθριο χώρο του Alexander’s Bar, τον Μάιο του 2010, με οδηγό την έμπνευση του Γρηγόρη Λιασίδη, δημιουργήθηκε ένα υπέροχος χώρος, μάλλον αποικιοκρατικού στυλ. Μπορείτε να απολαύσετε premium ποτά, εξαιρετικά κοκτέιλ (η κάβα του έχει και πολλά διαμάντια στα malt ουίσκι που μας αφορούν) και διακεκριμένες ετικέτες πούρων, μαζί με εκλεκτά finger food.

Για πολλούς από μας, το να διασχίσουμε την επιβλητική είσοδο ενός από τα πολυτελέστερα και πιο ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης είναι φυσικό να προκαλεί μια μικρή… αμηχανία. Μην την αφήσετε να σας εμποδίσει να απολαύσετε, με τη φροντίδα της Μίνας Γεωργοπούλου, στιγμές πραγματικά χαλαρές, με γενναίες δόσεις πολυτέλειας, σε πολύ λογικές (ευχάριστα προσιτές) τιμές. Όχι, δεν χρειάζεται να είστε σαουδάραβας κροίσος. Αρκεί να έχετε καλή διάθεση και όρεξη να έρθετε σε επαφή με το καλό γούστο.

Η Μίνα φρόντισε να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά και να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Παρατηρεί πως οι Έλληνες εκπαιδεύονται όλο και περισσότερο στα καλά malt και στο να επιλέγουν τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες πούρων. Τα malt που παραγγέλνουν συχνότερα οι πελάτες της είναι το The Macallan και το Lagavulin, με το Glenmorangie να ακολουθεί. Θεωρεί πως είναι ένα κλασικό φρουτώδες και ένα κλασικό τυρφώδες ουίσκι αντίστοιχα. Με πρότυπό της το Lanesborough Hotel Cigar Lounge στο Λονδίνο, απολαμβάνει και η ίδια τέσσερα με πέντε καλά πούρα το μήνα. Στην ιδιωτική της συλλογή ουίσκι, φυλάει προσεκτικά ένα Jack Daniels old No 7 που, όπως μας είπε: «Θα το άνοιγα μόνο για πάρτη μου».

Ο κόσμος που θα συναντήσετε είναι μάλλον πάνω από 35 (τολμήστε το και οι νεότεροι) και με τους άντρες να υπερτερούν ελαφρά. Ντύσιμο και στυλ όλων των ειδών. Χαμηλόφωνες συζητήσεις και πολύ ζεστό περιβάλλον. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να κατεβούμε τα λίγα σκαλιά στην κλασική υπέροχη μπάρα του Alexander’s, να χαζέψουμε την πλούσια συλλογή του και να μιλήσουμε με τον head bartender Στέφανο Βαλκανιώτη. Τι να πούμε για την κάβα; Απλώς καταπληκτική! Ο ίδιος, σε έναν όχι τόσο μυημένο πελάτη, προτείνει ένα The Macallan 18 ετών, γιατί το θεωρεί best value for money.

Η Μίνα, αφού μας ξενάγησε, όπως ήταν φυσικό, μας πρόσφερε και δύο εξαιρετικά κοκτέιλ, και λέω «εξαιρετικά» γιατί ψάχνει πάρα πολύ τα υλικά της. Το πρώτο ένα ιδιαίτερο Jack Julep, με Jack Daniels, homemade σιρόπι βανίλιας, μαρμελάδα δαμάσκηνο και δυόσμο. Ένα κοκτέιλ που κάνει το Jack Daniels περήφανο. Τέλειο starter αλλά και finisher. Το δεύτερο ένα Old Fashion, με Hennessy Fine και orange bitters. Ιδανική παρέα για ένα πολύ καλό πούρο. Εμείς ανάψαμε ένα Montecristo Edmundo.

Όλοι εμείς του Whisky Magazine θα είμαστε συχνά εκεί. Και για όλους εσάς που αναζητάτε το συνδυασμό εκλεκτού ποτού και πούρου, είναι βέβαιο ότι το Alexander’s Atrium Cigar Lounge θα σας αποζημιώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ